Honda Asimo - honda s2000 club holland
 

StartpaginaDeze clubinformatiefotoboekdownloadsleden loginforumOver HondaLinks

<< vorige pagina

ASIMO (bron: Honda Nederland)

De meest geavanceerde robot ter wereld

Vroeger zag je hem alleen in sciencefictionfilms en -verhalen. Tegenwoordig is de mensachtige robot geen fictie meer, maar werkelijkheid. Honda begon met de ontwikkeling van ASIMO in 1986. In die tijd droomden Honda-ingenieurs van mobiliteit van nieuwe waarde, in harmonie met de samenleving.

Toen ze de opdracht kregen een mobiele robot te maken, legden onze ingenieurs meteen hun andere werk neer. Ze zaten op dat moment dicht bij een oplossing voor een ander product, maar lieten dit voor wat het was. Ze gingen voor de ultieme uitdaging. Een lang proces en veel mislukte pogingen later, kwam het team in het jaar 2000 met ASIMO*. Zijn twee benen die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen, betekenen een vooruitgang van historische waarde.

*ASIMO staat voor Advanced Step in Innovative MObility

Hierna kreeg ASIMO van Honda spraak- en gezichtsherkenning en andere vaardigheden. Deze vaardigheden komen van pas bij moderne besturings- en informatieverwerkingssystemen. We werken continu aan de verdere ontwikkeling van ASIMO. Hij wordt sneller, communiceert beter en komt steeds dichter in de buurt van de ideale mensachtige robot.

Honda is ervan overtuigd dat ASIMO in de toekomst een waardevolle hulp zal zijn in het huishouden, op kantoor of in verpleeginstellingen.

ASIMO – Waarom maken we mensachtige robots?

Honda's streven om mensachtige robots te ontwikkelen gaat al twee decennia terug in de tijd. Toendertijd had Honda het doel om een unieke technische en technologische uitdaging aan te gaan op het gebied van mobiliteit. Vanaf 1986 ontwikkelde Honda zijn eerste robot, die op twee benen kon lopen. Geïnspireerd door Honda's betrokkenheid op het gebied van innovatie en de ontwikkeling van geavanceerde producten. Wij profiteren daar nu en in de toekomst van.

Ons uiteindelijke doel is een mensachtige robot te maken, die interactie heeft met mensen en mensen kan ondersteunen. Zo'n robot kan ons leven makkelijker en aangenamer maken. We hebben nog een lange weg te gaan voordat mensachtige robots specifieke taken van ons kunnen overnemen. Maar we weten zeker dat robots oudere mensen en mensen met een beperking kunnen ondersteunen en zelfstandiger kunnen maken.

Hoewel marktpotentie en gebruik van ASIMO nog openliggen, heeft hij Honda al vele voordelen opgeleverd. Hij geeft op unieke en overtuigende wijze Honda's leidende rol op het gebied van techniek en technologie weer. Hierdoor lukte het Honda de beste ingenieurs en onderzoekers in huis te halen. Vele technologieën die Honda zich door onderzoek en ontwikkeling van ASIMO eigengemaakt heeft, worden ook op andere gebieden gebruikt, bijvoorbeeld voor de veiligheid van auto's. Zoals het bevorderen van de juiste houdings- en herkenningstechnologieën, maar ook de knowhow om deze technieken compacter en makkelijker vorm te geven. Bovendien gelooft Honda dat de positieve reacties die ASIMO vooral van jongeren krijgt, een inspiratiebron zijn voor de volgende generatie ingenieurs.

 Meer Asimo: klik hier

Asimo bij de opening Honda Dealer van Nieuwkerk Amsterdam 
Advertentie