Over Honda
 

StartpaginaDeze clubinformatiefotoboekdownloadsleden loginforumOver HondaLinks

Deze club


Doelstellingen
Lid worden
Club artikelen
Contact
Sponsor paketten

5 Jarig bestaan !


2009: Crisis in autoland.
De nieuwe V10 VTEC Honda NSX en de opvolger van de S2000 komen er voorlopig niet. De nieuwe Civic Type R heeft maar 1 pk meer dan zijn voorganger en de opvolger van de CRX krijgt hoogstwaarschijnlijk een hybride aandrijving. Kan het nog erger? Jawel! De stekker is uit het Honda Formule 1 programma getrokken en na een geslaagde overname door het management winnen die auto's alles wat er te winnen valt . . .
met een zilveren ster op de motorkap.

De toon is gezet: het is crisis in autoland.


5 jarig jubileum

Gelukkig is het niet alleen maar kommer en kwel. De prijzen van occasions dalen en de prijs van een liter benzine is ongeveer 30% lager dan een half jaar terug.
Toch prettig als je je DelSol aan het volgooien bent op weg naar de 2009 indoormeeting van de DelSolClub. Het wordt helemaal interessant als je je bedenkt dat sommigen soms wel meer dan 2 uur onderweg zijn om de Ooms Bouwmaatschappij in Purmerend te bereiken.
Omdat het in de bouw ook niet helemaal wil vlotten is de hal waar we onze meeting organiseren
zo goed als leeg: lekker de ruimte om de Sol breeduit te parkeren dus.

De DelSolClub viert dit jaar zijn 5-jarig jubileum en wil daarbij alle aanwezige leden een klein presentje geven. Overigens verwachten we het voor de volgende meeting wel op de auto anders komen jullie er niet in!

Crisis?
Ik twijfel trouwens aan de impact van de crisis. Wanneer ik in de hal om me heen kijk zie ik veel moois en dan ook veel nieuw moois: een verse B16A2, een volledig op maat gemaakt Mugen Twinloop systeem, een set Buddyclub velgen en bijvoorbeeld een binnen 1 maand volledig opgetuigde Sol met schroefset, lip en lederen stoelhoezen . . . zag er goed uit maar getuigt niet
van een hand op de knip. Nog maar te zwijgen van de snelheid waarmee de voorraad S2000 startknoppen, siliconenvet en gasdempers verdwijnt.


Mede mogelijk gemaakt door:

Wanneer we de resultatenrekening en de balans opmaken kunnen we alleen maar concluderen dat deze dag geslaagd is. In de eerste plaats door de gastvrijheid van Ooms Bouwmaatschappij maar ook door de aanwezigheid van Autokraaij, Ties de Tovenaar, Smartwax en Honda Automotive Centre Van Nieuwkerk.
Zij stelden de antraciet grijze S2000 ter beschikking die naast het vers gespoten exemplaar van een clublid stond. Ook al komt er geen S2000 opvolger, deze versie is voorlopig voldoende en mag wat mij betreft als opvolger van de DelSol in de boeken.
Ik ben vast gaan sparen en het is vast een betere investering dan een spaarrekening bij Icesave.

Meguiars stelt altijd traditiegetrouw een mooi poetspakket ter beschikking voor de Sol van het jaar. Jammer dat hij zwart is maar wel verdient. Gefeliciteerd Henk en hou hem heel of had ik dat nu niet moeten zeggen? De crisis heeft ook bij de wegbeheerders toegeslagen. Blijkbaar is er geen geld meer om de gaten in de weg te repareren en hebben die zwarte gaten een aantrekkingskracht op . . . jawel.

Als laatste gaat er een bedankje uit naar Honda Nederland. Crisis of geen crisis zij weten de DelSolClub altijd te steunen. Hopelijk zijn we daarmee niet indirect verantwoordelijk voor het verdwijnen van de NSX? Misschien moeten we bij de volgende meeting met de pet rondgaan en de NSX alsnog redden? Zien we jullie bij de rit in het zuiden? Al is het maar om Honda te redden.

 
Advertentie